תכנון אתגר להוראת אנגלית של עולם ההייטק לתלמידי כיתות המצוינות
תכנון אתגר להוראת אנגלית של עולם ההייטק כדי לספק לתלמידי כיתות המצוינות פתרונות למידה מקוונים לפיתוח מיומנויות הדרושות לתעסוקה בתעשיית ההייטק
תכנון אתגר להוראת אנגלית של עולם ההייטק כדי לספק לתלמידי כיתות המצוינות פתרונות למידה מקוונים לפיתוח מיומנויות הדרושות לתעסוקה בתעשיית ההייטק
אנגלית היא כלי חיוני בשוק העבודה המודרני, ובייחוד למי שעובדים מול השווקים הגלובליים. אין זה מפתיע שכמעט כל עובדי ענף ההייטק בישראל הם בוגרי חמש יחידות באנגלית, ושיעור גבוה מהם גם בוגרי חמש יחידות במתמטיקה, פיזיקה ומחשבים. ממחקר שנערך במכון אהרן עולה כי 20% מהעובדים במחלקות לפיתוח עסקים, לשיווק, ולמכירות בחברות הייטק שולטים באנגלית ברמת שפת אם, ורבים מהם דוברי אנגלית מלידה.
למרות נתון משמעותי זה, ראשי ענף ההייטק טוענים בעקביות כי רמת השליטה באנגלית בקרב הצוותים שלהם אינה מספקת. לטענתם, לימודי אנגלית בבתי הספר התמקדו מאז ומתמיד בקריאה, באוצר מילים ובדקדוק, ופחות ביכולת לתקשר, להציג טיעונים ולנתח נתונים. כתוצאה מכך, הוועדה הציבורית להגדלת ההון האנושי בהייטק והחלטת הממשלה שהתקבלה בעקבותיה, הדגישו את החשיבות שבהוראת מיומנויות אלה, בייחוד בקרב תלמידי כיתות המצוינות והמגמות שבהן לומדים את חבילת המקצועות ל"בגרות הייטק".
לקרן טראמפ אין ניסיון קודם בתחום זה. עם זאת, כדי לזרז פעולה שתתמודד עם הסוגייה, שוחחנו עם מספר קרנות אחרות, וכתוצאה מכך פנינו לעמותת בוגרי 8200 בהצעה שעשויה להביא לפעולה משותפת. פנינו אל עמותה זו כי ב-2017 הם יזמו אתגר מתמטיקה שבמסגרתו הוזמנו חברות הזנק להציע פתרונות יצירתיים ללמידה מותאמת אישית של חמש יחידות מתמטיקה. באתגר התמודדו 207 חברות הזנק ומתוכן נבחרו שבע שהוצמדו לבתי ספר והשפיעו עליהם בדרך של המרצה ויצירתיות.
במענה לפנייתנו, עמותת בוגרי 8200 מציעה לקיים תהליך למידה שיימשך שישה חודשים, יחד עם שותפים פוטנציאליים במשרד החינוך ובמגזר הפילנתרופי (קרנות משפחת שטיינהרט, עזריאלי, יד הנדיב ועוד). תהליך הלמידה יחתור להשיב על השאלות הבאות:
כדי להשיב על שאלות אלו יידרשו פגישות עם חוקרים העוסקים בדרכים להוראת השפה האנגלית ועם אנשי משרד החינוך; כן יידרשו ראיונות עם אנשי מחלקות שונות בחברות הייטק, קיום קבוצות מיקוד של עובדים בתעשיית ההייטק ושל מורים ותלמידים, ואיסוף מידע מארגונים שמומחיותם בתחום זה. הממצאים יוצגו בדו"ח שיסייע לתכנן אתגר לאיתור פתרונות עבור הוראת אנגלית של עולם ההייטק. התכנית תוגש לשותפים פוטנציאליים במטרה לקבל את תמיכתם ולהקים את האתגר כמיזם משותף במימון שיגיע ממספר רב של גופים.
*הטקסט המוצג לעיל מציג את המענק כפי שאושר על ידי דירקטוריון הקרן / מענק 510
עמותת בוגרי 8200 מציעה לקיים תהליך למידה שיימשך שישה חודשים, יחד עם שותפים פוטנציאליים במשרד החינוך ובמגזר הפילנתרופי (קרנות משפחת שטיינהרט, עזריאלי, יד הנדיב ועוד).
הממצאים יוצגו בדו"ח שיסייע לתכנן אתגר לאיתור פתרונות עבור הוראת אנגלית של עולם ההייטק.