הגיע זמן חינוך 2019-2020
קהילת החינוך המקוונת הגדולה בארץ תתמקד במורים למתמטיקה ולמדעים בחטיבות הביניים ותעורר בהם גאוות יחידה
קהילת החינוך המקוונת הגדולה בארץ תתמקד במורים למתמטיקה ולמדעים בחטיבות הביניים ותעורר בהם גאוות יחידה
המגזין הגיע זמן חינוך, הזרוע הדיגיטלית של קרן טראמפ, עלה לאוויר ב-2014, ומאז גדל והפך לקהילת החינוך המקוונת הגדולה בארץ. הקמת הנוכחות ברשתות החברתיות נועדה לעורר שיח סביב פעילותנו בבתי הספר העל-יסודיים, לעודד מוסבי מקצוע פוטנציאליים לעבור מהיי-טק להוראה, ולמקד את תשומת הלב של הציבור בהוראה איכותית, בייחוד במתמטיקה ובמדעים. הגיע זמן חינוך שירת גם את המטרה של החדרת מושגים פדגוגיים חדשים, כגון דפוס חשיבה מתפתח, GRIT והוראה קלינית לצד למידה מותאמת אישית. לאחרונה אף הוספנו את הפודקאסט שומעים חינוך, המאפשר לקהל שלנו לא רק לקרוא את התכנים אלא גם להאזין להם.
זו במה המאפשרת למורים לחלוק מידע על עבודתם עם הקהילה המקצועית ועם הציבור הרחב. כיום יש לה 47,000 עוקבים בפייסבוק ו-45,000 מנויים לניוזלטר. מספר הקוראים עלה בהתמדה במשך השנים, אך בשנה האחרונה מספר המבקרים בדף הבית ירד מ-150,000 ל- 125,000. אנו יכולים רק לשער שהסיבה לירידה נעוצה בשינויים שחלו בהעדפות לגבי צריכת מידע, ובאלגוריתמים שפייסבוק מפעיל להפצת מידע.
לקראת השקת המהלך האסטרטגי החדש בחטיבות הביניים, עולה הצורך להכווין מאמצים ממוקדים כדי לעורר את התעניינותם של מורים למתמטיקה ולמדעים בחטיבות הביניים. לשם כך יש לעודד אותם להיפתח ולשתף את עמיתיהם, להיות מעורבים בשיח מקצועי, ולפתח תחושת גאווה מקצועית וגאווה על השתייכותם לגופים מקצועיים. נעשה זאת באמצעות טירגוט ישיר וחבירה אל קבוצות מורים ברשתות החברתיות.
בד בבד עם הטיית המיקוד כלפי חטיבות הביניים, עולה ההבנה שהקהל כיום שינה במידת מה את העדפותיו ביחס לאופן שבו הוא צורך ומגיב למידע ברשתות החברתיות. במסגרת מגמה כללית, נראה שכיום ישנה העדפה תוכן חזותי עשיר, בעיקר באמצעות סרטוני וידיאו קצרים ואינפוגרפיקה. לכן, בשנה הקרובה, כאשר נציב את מורי חטיבות הביניים במרכז הבמה, נגביר גם את פיתוח התוכן הויזואלי בהגיע זמן חינוך. במסגרת זו נציג סדרה של פרקטיקות מיטביות בהוראה, vlogs – בלוגים מצולמים בווידאו, טורי דעה של מורים מוסרטים בווידאו, סדנאות של מספרי סיפורים, וקליפים קצרים שבהם יוצגו מאמרים אקדמיים בולטים. לצורך כך, נזדקק לתשתית טכנולוגית מתאימה, שתתמוך בתוכן הויזואלי החדש ובהפצתו.
בנוסף, נקיים מאמץ ממוקד לשיתוף מורים מהחברה הערבית, אשר כמעט לא נחשפים למגזין ואינם פעילים בו. מצב זה משקף ביתר שאת את הצורך לתת ביטוי לפוטנציאל הבלתי מנוצל של מצוינות הקיים בבתי ספר ערביים. לשם כך, נשתמש בתשתית הטכנולוגית לתמיכה בתוכן חזותי בשפה הערבית, ונתרגם מאמרים לערבית וניעזר בשירותיו של מומחה לתקשורת דיגיטלית בחברה הערבית.
הציפייה היא שמאמצים אלו ישאו פרי ויובילו להגדלת מספר המבקרים באתר ב-40%, מספר העוקבים ב-15%, ולעלייה במדד ה-engagement החודשי שיעמוד על 7,750 תגובות בממוצע לעומת 6,700 כיום. כמו כן קהילת הכותבים תגדל מ-200 ל-250, כאשר רוב חבריה החדשים יהיו מורים בחטיבות הביניים, בין היתר מהחברה הערבית.
*הטקסט המוצג לעיל מציג את המענק כפי שאושר על ידי דירקטוריון הקרן / מענק 333