הקמת מתחם לתלמידי תיכון מפונים להפעלות מדעיות וטכנולוגיות
הקמת מתחם להפעלות מדעיות וטכנולוגיות באילת ל-4,000 תלמידי תיכון מפונים
הקמת מתחם להפעלות מדעיות וטכנולוגיות באילת ל-4,000 תלמידי תיכון מפונים
בימים כתיקונם, העיר אילת היא יעד תיירותי בדרום הארץ. אוכלוסייתה, המונה 55,000 תושבים, יותר מהכפילה את עצמה לאחר ש-60,000 תושבים מדרום הארץ פונו אליה בבהילות ושוכנו במלונות בעיר. כיום, חודש אחרי, העיר מתמודדת עם האתגר של בני נוער עקורים, השרויים בפוסט-טראומה, ומתגוררים בצפיפות, עם תופעות של אלימות ושימוש בחומרים ממכרים – האתגר האנושי הוא עצום. העירייה, יחד עם שותפים רבים מהפילנתרופיה, עושה כמיטב יכולתה: פותחת את מבני בתי הספר המקומיים למשמרת שנייה אחר הצהריים, ומקימה אוהל ענקי בשדרה הראשית של העיר, שבו עובדים סוציאליים עומדים לרשות הציבור בשעות הלילה.
במסגרת תרומתנו למאמצים הנעשים כדי להקים מסגרות חינוכיות לבני הנוער באילת, פנינו לשותפתנו ומקבלת מענקי הקרן, עמותת יוניסטרים, המתמחה בארגון תכניות חינוכיות ובהכשרה ליזמות עבור נוער בסיכון. תכנית הדגל של העמותה היא הפעלת רשת של מרכזי יזמות לנוער בפריפריה, שבהם לומדים איך מקימים סטרט-אפ. יחד עם חברות הייטק רבות העמותה מקיימת האקתון שנתי בהשתתפות אלפי תלמידים.
יוניסטרים מציעה כעת להקים בשדרה הראשית של אילת מרכז להתנסות חווייתית במדעים וטכנולוגיה. קהל היעד הוא בני נוער, בגילאי 18-13, שיוזמנו להשתתף בניסויים מדעיים וטכנולוגיות חדשניות, ובסדנאות בהנחיית מדענים ומהנדסים. כמו כן, יתקיימו שם מפגשים בלתי פורמליים עם יזמי הייטק. הכוונה היא שהמרכז החווייתי יוקם בשיתוף פעולה בין העירייה, חברות הייטק, ומרכזי מדע.
המרכז החווייתי יופעל באופן ניסיוני במשך חודש אחד, והיעד הוא למשוך אליו 4,000 בני נוער.
*הטקסט המוצג לעיל מציג את המענק כפי שאושר על ידי דירקטוריון הקרן / מענק 551