"הגיע זמן חינוך" – מגזין דיגיטלי – 2026
הרחבת תפוצת המגזין באמצעות שותפויות חינוכיות ושילוב כלי בינה מלאכותית
הרחבת תפוצת המגזין באמצעות שותפויות חינוכיות ושילוב כלי בינה מלאכותית
המגזין הדיגיטלי "הגיע זמן חינוך" הוקם על ידי הקרן בשנת 2014. כיום, הוא המגזין החינוכי הנקרא ביותר בישראל. הוא מגיע ליותר מ-100,000 קוראים, כולל כ-67,000 עוקבים ברשתות חברתיות, ניוזלטר שבועי עם 43,000 מנויים ואתר אינטרנט פעיל עם למעלה מ-35,000 כניסות חודשיות.
המגזין בנוי בעיקר על תוכן שנכתב על ידי מורים ומפרסם שלוש כתבות בשבוע. כתבות אלו משמשות ככלי לשיתוף ניסיון פדגוגי, הצגת אתגרי הוראה יומיומיים והצעת תובנות מעשיות מהכיתה. בנוסף, המגזין מנגיש מחקר, ידע מקצועי עדכני ומדיניות חינוך באופן שמחבר תהליכים מערכתיים עם פרקטיקה חינוכית בשטח.
בשנים האחרונות, עם זאת, מספר מדדים מצביעים על ירידה בשימוש באתר. מאז 2023, תנועת האתר השנתית ירדה ביותר מ-15% בכל שנה, כשהמגמה מתעצמת. חלה ירידה ניכרת בחיפושים אורגניים (דרך גוגל), לצד ירידה ביעילות הקידום הדיגיטלי הממומן. נראה כי מגמה זו קשורה, בין היתר, לשינויים באלגוריתמים בתשלום ולשימוש הגובר בכלי בינה מלאכותית.
המסקנה שלנו היא שכדי להרחיב את קהל הקוראים, עלינו להסיט את המיקוד מקידום ממומן, שתשואותיו יורדות, לפיתוח שותפויות אסטרטגיות עם גופי חינוך המחזיקים קהילות גדולות של אנשי חינוך. באמצעות שותפויות כאלו, תכנים חדשים ישולבו במגזין ויופצו באופן רחב יותר דרך רשימות התפוצה וערוצי התקשורת של השותפים.
לדוגמה, אנו מתכוונים להקים מדור ייעודי העוסק בשימוש המעשי והגובר של מורים בכלי בינה מלאכותית לשיפור הפרקטיקה בכיתה. לשם כך, אנו מנהלים דיונים עם מובילי תחום הבינה המלאכותית במשרד החינוך, יחד עם קרן יד הנדיב הפעילה בתחום זה. הכוונה היא שהמשרד יפיץ תכנים נבחרים מהמגזין דרך פלטפורמות הרשתות החברתיות שלו בהן יש תנועה גבוהה.
במקביל, האסטרטגיה הדיגיטלית שלנו תעבור מ-SEO (אופטימיזציה לחיפוש בגוגל) ל-GEO (מיצוב המגזין כמקור ממנו מודלים של בינה מלאכותית שואבים מידע בתגובה לשאילתות חינוכיות). המטרה היא שתכנים שמתפרסמים ב"הגיע זמן חינוך" יתווספו לאינדקס וינוצלו על ידי כלים כמו ChatGPT, Gemini ומודלי שפה גדולים אחרים בעת מענה לשאלות הקשורות לחינוך.
בנוסף, נפעיל סוכן בינה מלאכותית שיסרוק וילמד מכ-5,000 הכתבות שפורסמו באתר לאורך השנים. סוכן זה ישולב באתר המגזין כ"יועץ פדגוגי" למורים וגם יהיה זמין כבוט WhatsApp. במהלך שנה זו, נצמצם את ההוצאה על קידום ממומן ונפחית את השימוש ב'סטוריז' ברשתות חברתיות המייצרים תנועה מוגבלת.
*הטקסט המוצג לעיל מציג את המענק כפי שאושר על ידי דירקטוריון הקרן / מענק 657