סדרת ראיונות מצולמים בנושא בגרות הייטק לקהל החינוך הישראלי
העלאת המודעות והנעת שיח מקצועי על מסלול בגרות הייטק במערכת החינוך
העלאת המודעות והנעת שיח מקצועי על מסלול בגרות הייטק במערכת החינוך
המונח "בגרות הייטק" נטבע לפני כשנתיים במסגרת מחקר עומק שביצע מכון אהרן, אשר ניתח את הפרופילים של עובדי ההייטק בישראל. מהמחקר עלה כי רבים מהם למדו בתיכון שילוב של חמש יחידות במתמטיקה, אנגלית, פיזיקה ו/או מדעי המחשב. ממצא זה סלל את הדרך להקמת ועדה ציבורית שהציעה המלצות מדיניות, ולאחר מכן להחלטת ממשלה להרחבת וגיוון ענף ההייטק הישראלי.
כיום, הממשלה שוקדת על תוכנית יישום למדיניות חדשה זו, הכוללת תקציב ייעודי ותמריצים לבתי הספר. עם זאת, בשלב זה, בתי הספר אינם מודעים עדיין למדיניות החדשה ואינם מציעים את מסלול בגרות הייטק כחבילה. תלמידים המעוניינים לשלב מגמות אלה נאלצים להרכיב את המסלול בעצמם מתוך היצע מגוון של אפשרויות שמציע בית הספר.
לפיכך, אנו מציעים כעת לפעול להעלאת המודעות למסלול זה בקרב קהילת החינוך המקצועית – מנהלים, מורים ואנשי מקצוע – במטרה להגביר מוטיבציה ועניין. אנו מתכוונים לעשות זאת באמצעות הפקת סדרת ראיונות מצולמים שישודרו דרך המגזין הדיגיטלי שלנו 'הגיע זמן חינוך'.
בשנים האחרונות יצרנו שלוש סדרות דומות, שכל אחת מהן זכתה לעשרות אלפי צפיות: Restart – על החזרה לשגרה בבתי הספר לאחר הקורונה, Relevance – על התאמת ההוראה למאה ה-21, Reignite – על חזרת מערכת החינוך הישראלית לזירה הבינלאומית בעקבות המלחמה. כעת, אנו מציעים סדרה חדשה בשם "Revolution", שתציג את מסלול בגרות ההייטק לקהל החינוך הישראלי ותעודד שיח ראשוני בקהילה המקצועית.
הסדרה החדשה תכלול 14 ראיונות בני 20 דקות כל אחד, ובה ייקחו חלק מובילי תעשיית ההייטק, אנשי אקדמיה, נציגי ממשלה, מנהלי בתי ספר ואנשי חינוך. כל ראיון יציג נקודת מבט ייחודית וידגיש היבטים שונים, כולל פערי מגדר והשלכות תחום הבינה המלאכותית. הסדרה תונגש באמצעות המגזין ותופץ גם ברשתות החברתיות, לצד כתבות ייעודיות, חומרי רקע, נתוני מחקר ואינפוגרפיקה.
*הטקסט המוצג לעיל מציג את המענק כפי שאושר על ידי דירקטוריון הקרן / מענק 613