יוסי לבנון
מורה לביולוגיה בקריית חינוך דרור וזוכה פרס טראמפ להוראה איכותית בשנת 2017
כאשר נכנסים לכיתה של יוסי לבנון לא רואים שולחנות, כיסאות תלמיד או מורה העומד ליד הלוח ומכתיב לכיתה. כן רואים בכיתה תלמידים ומורה ולמידה אשר נמצאת במוקד העניין.
התלמידים מתנסים, דנים זה עם זה, מגיעים לתובנות אם בנושאים הנמצאים בתכנית הלימודים ואם בתכני העשרה הנמצאים בחזית המדע כיום. היחס האישי והאמפטי לתלמידיו מאפשר ליוסי להתאים את קצב הלימוד לכל תלמיד ותלמידה.קרא עוד
השיעורים של יוסי מועברים בצורה ייחודית, פורצת דרך, חדשנית ומעוררת השראה. מורה שיצפה בשיעור של יוסי יראה כיצד הכיתה משנה את פניה במהלך המפגש – מלומדים עצמאיים , ללומדים בקבוצה וככיתה בדיון אותו מוביל יוסי לסיכום היחידה, כל זאת תוך הגעה לתובנות ומסקנות בנושא בתחום הביולוגיה. אך שיעור זה אינו מוגבל רק לתחום ההוראה של יוסי אלא יכול להתאים לכל תחום הוראה – מדעים, מתמטיקה ושאר המקצועות.
השפעתו של יוסי פרוצת את גבולות הכיתה שלו, את גבולות בית הספר שלו ומגיעה למאות מורים למדעים ואלפי תלמידים ברחבי הארץ, אם מהובלת צוותי מורים בבית הספר, במקצוע הביולוגיה ברחבי הארץ ובהשתתפותו כחבר בועדת מקצוע הביולוגיה. כדוגמא להשפעתו יוסי אחראי לפרויקט הארצי "בוקר ביולוגי" – מיזם שתוכנן, נבנה ומתבצע על ידי יוסי בעבודה מקצועית ומסורה ובזכותו תלמידים ומורים פותחים מדי בוקר ובוקר את היום עם נושא בביולוגיה.
כדבריו בראיון "אני יוצא כל שנה עם תלמידי להרפתקה עם ידיעה היכן אנחנו מתחילים אבל לא היכן נסיים". חברי הודעה היו שמחים להיות במסע שכזה, להוביל מסע שכזה ושתלמידינו וילדנו יהיו במסע שכזה.
יוסי מורה המתאים את שיטת ההוראה שלו להיות רלוונטי לתלמידיו, מעניק לתלמידיו מיומנויות עתיד, מקדם את מקצוע הביולוגיה בארץ ומשפיע על אלפי תלמידים.על כך יוסי זוכה בפרס טראמפ להוראה איכותית לשנת 2017
סגור
.
ציטוט